Voordelen van een koppeling tussen het DMS en het onderhoudssysteem

Direct toegang tot Asset documentatie en informatie

Werkprocessen optimaliseren door systemen met elkaar te verbinden en te laten communiceren. De Meridian Document Management Software biedt Asset Owners de mogelijkheid dit te realiseren en heeft onder andere een integratie mogelijkheid met meerdere onderhoudssystemen, waaronder met Maximo, Ultimo en SAP en Maintenance Connection.
 
Het koppelen van een Document Management System (DMS) met een Plant Maintenance System (PMS) kan verschillende voordelen bieden, waaronder:

Verbeterde toegankelijkheid van documenten:
Het koppelen van een DMS met een PMS zorgt ervoor dat onderhoudstechnici en operators direct toegang hebben tot de juiste documentatie, zoals tekeningen, handleidingen en procedures, die nodig zijn voor het uitvoeren van onderhoudstaken. Dit zorgt voor een betere efficiëntie en minimaliseert de tijd die nodig is om de benodigde informatie te vinden.

Verhoogde nauwkeurigheid en consistentie:
Door het DMS te integreren met het PMS, kunnen onderhoudstechnici en operators de meest recente documenten raadplegen en gebruiken bij het uitvoeren van onderhoudstaken. Dit minimaliseert het risico op het gebruik van verouderde of onjuiste documenten en verbetert de nauwkeurigheid en consistentie van het onderhoudsproces.

Betere compliance:
Het gebruik van een DMS met een PMS kan ook helpen bij het voldoen aan de regelgeving en richtlijnen vanuit de overheid en brancheorganisaties. Door documentatie en procedures te standaardiseren en centraliseren, kan de naleving van de voorschriften worden vergemakkelijkt en kunnen onderhoudstechnici en operators gemakkelijker voldoen aan de eisen van de autoriteiten.

Verbeterde samenwerking:
Het koppelen van een DMS met een PMS kan ook de samenwerking tussen onderhoudstechnici en andere belanghebbenden, zoals technische schrijvers en ontwerpers, verbeteren. Door toegang te bieden tot de meest recente documentatie en informatie, kunnen technici efficiënter werken en beter samenwerken met andere teams.

Kortom, het koppelen van een DMS met een onderhoudssysteem kan de toegankelijkheid, nauwkeurigheid, consistentie, compliance en samenwerking verbeteren, wat uiteindelijk kan leiden tot een meer efficiënte en effectieve onderhoudsproces en betere prestaties van de fabriek of plant.

en