Engineering document management software

ENGINEERING DOCUMENT MANAGEMENT SOFTWARE VAN MERIDIAN


Engineering document management software is wat het woord al zegt. Het is software die het management van engineering documentatie eenvoudiger maakt. Door het gecentraliseerde beheer wordt het management van technische documenten gestroomlijnd, efficiënt en minder foutgevoelig. Vector Eyes is al meer dan 30 jaar dealer van de Meridian en bieden daarin verschillende document management oplossingen aan voor Asset Owners uit verschillende industriële branches.

Wat doet de Engineering Document Management software van Meridian?

De Engineering Document Management Software van Meridian biedt Asset Owners de mogelijkheid om de enorme hoeveelheid aan technische documentatie te structureren. De software stroomlijnt het proces van het effectief kunnen zoeken, vinden en beheren van technische (engineering) documentatie.

Waarom de Engineering Document Management Software van Meridian?

Asset Owners zijn veelal in het bezit van (tientallen) duizenden technische documenten. Het kan een hele uitdaging zijn om deze grote omvang aan technische (engineering) documenten te kunnen structureren, beheren, controleren en up-to-date te houden.

De oorzaak hiervan komt vaak doordat de documentatie op meerdere systemen en schijven wordt opgeslagen, modificaties constant worden doorgevoerd en er geen structuur is opgezet voor het beheer hiervan. Het niet in control zijn over de technische (engineering) documenten zorgt voor veel inefficiëntie, overbodige kosten en mogelijk gevaarlijke situaties.

De Engineering Document Management software biedt dé functionaliteiten die Asset Owners nodig hebben om de dagelijkse uitdagingen betreffende documentbeheer op te lossen.

Asset Owners kiezen voor de Meridian software, omdat:

 • Structuur in het opslaan en beheren van documentatie.
 • Stroomlijnt het zoek- en vind proces.
 • Single Source of Truth
 • Documentwijzigingen worden correct bijgehouden en beheerd (revisiebeheer).
 • Mogelijkheid tot het koppelen van documenten aan tagnummers.
 • Zicht op compliancy
 • Bekijk brochure

Uitgebreid CAD-beheer

De Engineering Document Management Software is speciaal gebouwd om Asset Owners in staat te stellen om CAD-bestanden, BIM-modellen, tekeningen en andere type documenten op te slaan, te beheren en bij te werken.

Integratiemogelijkheid met onderhoudssystemen

Werkprocessen optimaliseren door systemen met elkaar te verbinden en te laten communiceren. De Meridian software biedt Asset Owners de mogelijkheid dit te realiseren en heeft onder andere een integratie mogelijkheid met meerdere onderhoudssystemen, waaronder met Maximo, Ultimo en SAP.

Koppel documenten aan tagnummers en geef hiermee bijvoorbeeld onderhoudsteams en werkvoorbereiders direct toegang tot de benodigde asset informatie.

Optimale samenwerking met verschillende interne en externe afdelingen

Breek informatiesilo’s tussen onderhoud, engineering en externe aannemers af om eenvoudig te communiceren, samen te werken, te verzenden en de nieuwste documentversies en informatie over te dragen.

Meridian hét product voor verschillende industrieën

De software van Meridian is speciaal ontwikkeld voor verschillende industriële branches. Met meer dan twintig jaar aan specifieke branche expertise is de software zo ingericht dat het de gehele workflow van (engineering) documentatie uit de industrie begrijpt en daarbij gerichte oplossingen biedt voor het beheer van technische documentatie.

De Meridian software wordt voornamelijk ingezet bij Asset Owners uit de volgende industrieën.

 • Olie en Gas
 • Chemie
 • Container terminals
 • Maakindustrie
 • Utilities
en