De pijnpunten van asset owners in Document Management

Documentbeheer voor asset owners

Organisaties die actief zijn in de architectuur, engineering & constructie industrie zijn voornamelijk in het bezit van een groot aantal verschillende en belangrijke (technische) tekeningen, CAD-bestanden, technische documenten, certificaten en overige documentatie.

Het is voor asset owners van groot belang om het verloop en beheer van deze documentstromen efficiënt en effectief te managen. Echter is het in de praktijk zichtbaar dat organisaties moeite hebben met het goed vastleggen van procedures betreffende documentbeheer en het grip krijgen op een effectieve manier van document controle. Dit heeft tot gevolg dat er veel kostbare tijd verloren gaat aan het zoeken, vinden en beheren van documenten op verschillende locaties. Daarbij komt bijvoorbeeld dat men binnen het zoekproces tegen verouderde en onvolledige documentatie, tekeningen en certificaten aanloopt, waardoor efficiënt en effectiviteit werken niet tot uiting komt.

Pijnpunten Document Management:

Bovenstaande situatieschets vertaald zich naar onderstaande pijnpunten voor deze asset owners:

  • Moeite met het zoeken en vinden van documenten op verschillende locaties en apparaten.
  • Geen effectieve controle op revisiebeheer.
  • Ineffectieve document controle voor technische tekeningen.
  • Moeite met het beheren van workflows en samenwerkingen tussen verschillende teams en apparaten.
  • Tegenstrijdige, verouderde en onvolledige werk orderinformatie
  • Lage productiviteit van technici

Door als organisatie bewustwording te creëren omtrent de betreffende pijnpunten en meer inzicht te verkrijgen in de belemmeringen die dit met zicht meebrengt, kan er gerichter vorm worden gegeven aan een gedegen en passende oplossing voor document beheer.

Document Management Software

Het Engineering Document Management Systeem van Meridian biedt een passende oplossing voor de veelvoorkomende belemmeringen binnen het beheer van documentatie bij asset owners.

Engineering Document Management is het proces van het effectief zoeken, vinden en beheren van complexe engineering documenten. Met de EDMS kunnen alle documenten en tekeningen op één plek worden bewaard. De Meridian software biedt één enkele bron van waarheid (Single Point of Truth) en een configureerbare workflow om de samenwerking met alle interne afdelingen te stroomlijnen. Alle documentwijzigingen worden geversied en gecontroleerd om de naleving van de regelgeving te waarborgen.

De Meridian Document Management Software heeft een aantal onderscheidende elementen die leiden tot een effectief en efficiënt beheer van de documentstromen.

Voor meer informatie over de Meridian Document Management Software kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina of download onderstaand de one pager.

en