Tekeningen scannen bij ons op locatie in Zwijndrecht of waar wenselijk bij u op locatie.

Tekeningen scannen

Wilt u ook het gemak ervaren van een digitale tekening? Overweeg dan uw tekeningen te laten scannen door Vector Eyes. Een digitaal archief met al uw tekeningen scheelt niet alleen in ruimte in opslag van een analoog archief, digitalisering biedt nog meer voordelen:

  • uw medewerkers kunnen op eenvoudige wijze overal beschikken over de gescande documenten;
  • een ingescande tekening is makkelijk te delen met derden;
  • afhankelijk van de opslagcondities, vergeelt en verweert een papieren tekening na verloop van jaren, terwijl een digitaal bestand geen kwaliteitsverlies kent;
  • na het inscannen biedt onze nabewerking zelfs verbeterde kwaliteit van het document.

Verder kan er zeker ook een kostenbesparing gerealiseerd worden doordat de tekeningen snel beschikbaar zijn en niet meer 1 voor 1 ingescand hoeven te worden!

Onze werkwijze van digitaliseren en archiveren

Voordat wij aan het scannen van uw analoge tekeningen gaan beginnen, willen wij graag een inventarisatie doen. Zo brengen wij in kaart, waar het archief met tekeningen in grote lijnen uit bestaat. Dit is voor beide partijen van belang, gezien de werkzaamheden en de te verwachte kosten. Naar aanleiding van deze inventarisatie ontvangt u een aanbieding voor het laten scannen van uw tekeningen.

Om u een optimale service te bieden, spreken wij voor aanvang van het scan-traject een aantal zaken met elkaar af. Van belang zijn bijvoorbeeld het transport van de tekeningen, de naamgeving voor het archiveren en de scan-resolutie.

Verder leggen we de activiteiten vast voor de nabewerking. Denk hierbij aan het schoonknippen, rechtzetten en bijwerken van de tekeningen na het scannen. Daarnaast voorzien we diverse klanten van een index bestand van alle tekening-informatie zodat de tekeningen eenvoudig kunnen worden opgenomen in een systeem.

Tekeningen scannen bij Vector Eyes in Zwijndrecht of op locatie?

Vector Eyes voert de werkzaamheden voor digitalisering  uit in Zwijndrecht. Indien gewenst, bijvoorbeeld wanneer uw tekeningen in verband met vertrouwelijkheid niet verplaatst mogen worden, scannen wij de tekeningen bij u op locatie. Mocht u tijdens het scantraject een tekening nodig hebben, dan wordt die tekening met prioriteit gescand en naar u gemaild. Wij hebben ervaring met het scannen van bouwtekeningen in diverse industrieën, waaronder: olie en gas, opslag en overslag, overheidsinstanties en diverse productiefaciliteiten.

Laat ook uw tekeningen scannen door Vector Eyes

Wilt u weten welke voordelen scannen van uw tekeningen u oplevert? Wij vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een inventarisatie.