Vector Eyes kan uw tekeningen digitaliseren.

Digitaliseren van tekeningen

Wilt u ook het gemak ervaren van een digitale tekening? Overweeg dan uw tekeningen te laten digitaliseren door Vector Eyes. Een digitaal archief met al uw tekeningen scheelt niet alleen in ruimte in opslag van een analoog archief, digitalisering biedt nog meer voordelen:

  • De digitale tekeningen kunnen gebruikt worden in de huidige beheerssystemen.
  • Het veroudering proces wordt gestopt.
  • Er komen vierkante meters beschikbaar voor andere activiteiten.
  • De tekeningen kunnen snel en vanaf elke werkplek opgevraagd worden.
  • De distributie geschiedt snel via netwerken of e-mail (ook extern).
  • De tekeningen worden in de back-up procedure meegenomen.
  • Het biedt u de mogelijk om het archief ook extern bij te houden.
  • Opleidingen zijn al gebaseerd op digitale verwerking van tekeningen.
  • De beheerskosten kunnen gezien de efficiency en effectiviteit omlaag.

Verder kan er zeker ook een kostenbesparing gerealiseerd worden doordat de tekeningen snel beschikbaar zijn en niet meer 1 voor 1 ingescand hoeven te worden!

Onze werkwijze van digitaliseren en archiveren

Voordat wij aan het digitaliseren van uw analoge tekeningen gaan beginnen, willen wij graag een inventarisatie doen. Zo brengen wij in kaart, waar het archief met tekeningen in grote lijnen uit bestaat. Dit is voor beide partijen van belang, gezien de werkzaamheden en de te verwachte kosten. Naar aanleiding van deze inventarisatie ontvangt u een aanbieding voor het laten digitaliseren van uw tekeningen.

Om u een optimale service te bieden, spreken wij voor aanvang van het scan-traject een aantal zaken met elkaar af. Van belang zijn bijvoorbeeld het transport van de tekeningen, de naamgeving voor het archiveren en de scan-resolutie.

Verder leggen we de activiteiten vast voor de nabewerking. Denk hierbij aan het schoonknippen, rechtzetten en bijwerken van de tekeningen na het scannen. Daarnaast voorzien we diverse klanten van een index bestand van alle tekening-informatie zodat de tekeningen eenvoudig kunnen worden opgenomen in een systeem.

Vector Eyes verzorgt het digitaliseren van tekeningen sinds 1992. Benieuwd naar onze werkwijze, neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Tekeningen scannen bij Vector Eyes in Zwijndrecht of op locatie?

Vector Eyes voert de werkzaamheden voor digitalisering  uit in Zwijndrecht. Indien gewenst, bijvoorbeeld wanneer uw tekeningen in verband met vertrouwelijkheid niet verplaatst mogen worden, digitaliseren wij de tekeningen bij u op locatie. Mocht u tijdens het scantraject een tekening nodig hebben, dan wordt die tekening met prioriteit gescand en naar u gemaild.

Laat ook uw tekeningen digitaliseren door Vector Eyes

Wilt u weten welke voordelen digitaliseren van uw tekeningen u oplevert? Wij vertellen u er graag meer over. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een inventarisatie.