2021 Document Management Trends

En hoe Meridian EDMS daarbij kan helpen…

Toptrends in de maakindustrie voor 2021 en daarna

In de lange nasleep van de COVID-19 pandemie blijven organisaties in asset-industrieën de kortetermijnoplossing evalueren die is samengesteld om de lockdown door te komen, terwijl ze werken aan het opzetten van langetermijnstrategieën. In deze context zijn bepaalde dingen een gegeven, zoals het feit dat een digitale transformatie noodzakelijk is en dat technologische wendbaarheid belangrijker is dan ooit.

Kijkend naar bovenstaand feit betreft de technologische wendbaarheid, zijn er nog steeds vele vragen omtrent welke langdurige verschuivingen in activiteiten echt aan zullen blijven en in welke filosofie bedrijven hun energie moeten gaan stoppen.

Toptrends in de maakindustrie voor 2021 en daarna

De belangrijkste trends kunnen opgesplitst worden in drie pijlers, namelijk arbeidskrachten, industrie en document management.

Trends om in de gaten te houden betreft productiepersoneel

Er zijn een aantal trends die al enkele jaren in de maakindustrie zichtbaar zijn. Ten eerste is er een groeiende vaardigheidskloof ten gevolgen van de vergrijzing. Er zullen meer werknemers zijn die de pensioengerechtigde leeftijd bereiken ten opzichte van nieuwe werknemers, waardoor er een vaardigheidskloof ontstaat. Organisaties kunnen dit probleem aanpakken door:

 • Focus op het werven van hoogopgeleid talent, waaronder medewerkers met automatiseringsvaardigheden, kritische denkvaardigheden en ervaring met het werken met de nieuwste technologieën.
 • Gebruik AI om repetitieve taken op laag niveau uit te voeren.
 • Implementeer effectief kennisbeheer om zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens gemakkelijk toegankelijk en direct beschikbaar te maken.
 • Gebruik technologie en modernisering om toptalent aan te trekken, waarvan de meesten niet geïnteresseerd zijn in de maakindustrie zoals die nu bestaat.

Hier is het belangrijk om te benadrukken dat technologie de komende jaren het productiepersoneel niet zal vervangen. In plaats daarvan zullen beroepen verschuiven naarmate technologie gemakkelijk geautomatiseerde taken overneemt, terwijl werknemers meer geavanceerde, bekwame rollen aannemen.

Trends in de maakindustrie

Als we breder kijken naar de productie- en vermogensbeheersector, verwacht u een grotere focus op:

 • Voorspellend onderhoud: Het idee van voorspellend onderhoud is niets nieuws en veel organisaties werken al enkele jaren aan het creëren van een meer voorspellende productieomgeving. Dat gezegd hebbende, hebben de huidige technologieën, zoals apparatuur lezers, uitgebreide historische gegevens en slimme productietools aangedreven door AI, voorspellende inspanningen haalbaarder dan ooit gemaakt. De sleutel hier zal echter zijn om inspanningen en budget te concentreren op uw belangrijkste activa of productietaken.
 • Internet of Things (IoT): Als er één ding is dat pijnlijk duidelijk werd gemaakt voor veel bedrijven tijdens de pandemie, is het dat ze jammerlijk achterliepen als het ging om IoT-ontwikkelingen zoals bewaking op afstand en controle van apparaten en systemen. Om te voorkomen dat dit soort problemen zich in de toekomst voordoen, zijn in 2020 externe communicatie- en IoT-technologieën veel effectiever geïmplementeerd – en dit zal in 2021 en daarna blijven toenemen.
 • Groene productie-inspanningen: In de afgelopen jaren hebben lean manufacturing-strategieën en verbeteringen, gedreven door AI en de IoT, groene productie-inspanningen haalbaarder gemaakt – en de verwachtingen zijn op hun beurt gestegen. Als je als organisatie nog niet groen bent, dan zal die omwenteling snel moeten plaatsvinden.

Document Management trends

Met mobiele activiteiten, Cloud technologie, AI en een digitale transformatie hebben productieorganisaties tegenwoordig meer gegevens en data dan ooit tevoren. Degenen die profiteren van deze gegevens en deze gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen en inkomsten te genereren, zullen hier veel baat bij hebben en vooruitstrevend en toekomstgericht te werk kunnen gaan.

Dit vraagt om:

 • Een stap in de richting van Cloud gebaseerd documentbeheer
 • Goed verbonden documentbeheer systemen
 • Meer nadruk op beveiliging van goed documentbeheer
 • Schaalbare en aanpasbare oplossingen voor documentbeheer

Het juiste Engineering Document Management systeem kan helpen

Een Engineering Document Management systeem (EDMS) zoals Meridian kan uw organisatie helpen op schema te blijven met deze trends en best practices. Meer specifiek, door één enkele bron van waarheid te bieden voor technische documenten, gelijktijdige engineering te vergemakkelijken, SaaS-implementatie opties aan te bieden en gemakkelijke toegang tot documenten op mobiele apparaten mogelijk te maken.

Meridian kan het volgende faciliteren:

 • Verhoogde behendigheid
 • Verbeterde gezondheid en veiligheid
 • Voorspellende onderhoud strategieën
 • Cloudbewerkingen
 • Schaalbaarheid en meer…
en